Prozkoumejte maledivský atol Raa v luxusním letovisku Alila Kothaifaru



Nový luxusní hotel na vzdáleném ostrově Útěk do srdce Malediv. Atol Raa je jedním z mnoha nádherných atolů, které tvoří Maledivy, a je perfektní destinací pro strávení dovolené. Alila Kothaifaru Maldives, nový luxusní resort nedávno otevřený na úžasném atolu Raa, nabízí jedinečnou příležitost dostat se blízko srdce Malediv a prozkoumat vše, co ostrovy nabízejí.

Atol Raa, 45 minut hydroplánem z Male, je známý svými krásnými korálovými útesy, průzračně modrými vodami a bohatým mořským životem, včetně mant a žraloků velrybích. Je to tedy skvělé místo pro šnorchlování a potápění. Se svým luxusním ubytováním a vybavením vám Alila Kothaifaru jistě poskytne dokonalé místo k relaxaci a odpočinku, když se budete kochat nezapomenutelnými památkami a zvuky Malediv.

Alila Kothaifaru, uhnízděná v nedotčených vodách Indického oceánu, je domovem 80 luxusních vil, z nichž každá je navržena tak, aby poskytovala bezkonkurenční soukromí a pohodlí. K dispozici je 44 plážových vil a 36 vil nad vodou, každá s vlastním soukromým bazénem. Hosté si mohou ze své vily vychutnat úžasný výhled na oceán nebo využít mnoho vybavení resortu, včetně lázní, fitness centra a restaurací. Na Maledivách platí zásada „jeden ostrov, jeden resort“, která zajišťuje, že každý resort je exkluzivní a soukromý.

Alila Kothaifaru Maledivy

Alila Kothaifaru Maledivy

Plážová vila v Alila Kothaifaru Maledivy

Plážová vila v Alila Kothaifaru Maledivy

Výhody Alily Kothaifaru Maledivy

Rezort Alila nabízí snadný přístup do slavné světové biosférické rezervace Hanifaru Bay UNESCO, kde si hosté mohou dopřát šnorchl s průvodcem mezi krmícími se mantami a žraloky velrybími. Zátoka Hanifaru je opravdu pohledem. Od června do listopadu způsobuje jihozápadní monzun v zálivu masivní nahromadění planktonu, který přitahuje stovky mant a žraloků velrybích.

Stojí za zmínku, že potápění není v zátoce povoleno. Nejlepší čas na návštěvu je během dne, kdy se slunce odráží od vody a osvětluje stvoření pod sebou. Je to nezapomenutelný zážitek vidět tyto nádherné tvory zblízka a osobně.

Ostrov se nachází v blízkosti ostrova Vaadhoo, kde mohou hosté být svědky velkolepého fenoménu „Moře hvězd“. Tato přirozená světelná show je vytvářena bioluminiscenčním planktonem a je nejlépe vidět z břehů ostrova Vaadhoo.

Alila Kids Club je úžasný zážitek pro děti všech věkových kategorií. Od chvíle, kdy vejdete dovnitř, vás přivítá přátelský personál a odvede vás na hřiště. Tam mohou vaše děti objevovat, hrát si a učit se v bezpečném prostředí pod dohledem. Se spoustou hraček a her na výběr se nikdy nebudou nudit. Nejlepší ze všeho je, že si rodiče mohou užít zasloužený odpočinek a relaxaci s vědomím, že je o děti dobře postaráno.

Centrum vodních sportů a potápění Alila Kothaifaru Maldives má dobrou škálu vybavení, včetně paddleboardů, kajaků se skleněným dnem a windsurfových prken a plachet. Soukromé lekce a prohlídky s průvodcem zajistí, že se v Alile bude bavit i nováček mezi námi. Kromě toho jsou k dispozici katamarány, rychlostní čluny a dokonce i Dhoni k plavbě po křišťálově čistých vodách atolu Raa, když se vydáte do nebe hledat delfíny, manty nebo dokonce želvy.

Potápěčské centrum v resortu nabízí širokou škálu PADI kurzů a doporučuje Labyrinth, Vadhoo Thila, Kottefaru Kuda Thila, Sola Corner a Beriyan Bodu Thila jako nejlepší potápěčské lokality pro certifikované potápěče na Alila Kothaifaru Maldives.

Alila Kothaifaru Maledivy

Alila Kothaifaru Maledivy

Tento nový resort nabízí hostům jedinečnou příležitost prozkoumat atol Raa a vše, co nabízí – od světoznámých korálových útesů až po průzračně modré vody hemžící se mořským životem. Alila Kothaifaru Resort se svým idylickým prostředím a luxusním ubytováním poskytne fantastický zážitek z dovolené na Maledivách.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Světlana Záluská
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *